Marokko-Frankrijk: 2 nieuwe landbouwovereenkomsten ondertekend in Ifrane

economie
3
25 apr 10:35
Frankrijk en Marokko hebben twee nieuwe partnerschapsovereenkomsten in de landbouwsector ondertekend.
De eerste overeenkomst heeft betrekking op samenwerking op het gebied van landbouw, agrovoedingssector en plattelandsontwikkeling. De overeenkomst werd ondertekend op zondag 22 april in Ifrane door de minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, en zijn Franse tegenhanger, StĂ©phane Travert.

In het kader van deze overeenkomst zijn beide partijen voornemens de samenwerking op het gebied van overheidsbeleid, onderzoek, opleiding en advies, alsook op het gebied van irrigatie en ruimtelijke ordening te versterken.

De tweede overeenkomst betreft een actieplan met betrekking tot de uitvoering van de partnerschapsovereenkomst die op zondag in Ifrane is ondertekend met verschillende Marokkaanse en Franse partners, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Verspreid over de periode 2018-2019, heeft deze overeenkomst betrekking op uitwisselingen op het gebied van informatie, het structureren en faciliteren van de waardeketens, het opzetten van een kader voor een transparante en constructieve dialoog over de betrekkingen tussen Marokko en Frankrijk op de Europese markt en een betere integratie van Marokko in de mechanismen voor de Europese groente- en fruitmarkt.
© Redactie 2018
marokko
frankrijk
partnerschapsovereenkomsten
landbouwsector
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
overleden
marine
nabilb
champions league
frankrijk
migranten
uefa
kroongetuige
moord
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam