Marokko-Frankrijk: 2 nieuwe landbouwovereenkomsten ondertekend in Ifrane

economie
3
25 apr '18
Frankrijk en Marokko hebben twee nieuwe partnerschapsovereenkomsten in de landbouwsector ondertekend.
De eerste overeenkomst heeft betrekking op samenwerking op het gebied van landbouw, agrovoedingssector en plattelandsontwikkeling. De overeenkomst werd ondertekend op zondag 22 april in Ifrane door de minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, en zijn Franse tegenhanger, Stéphane Travert.

In het kader van deze overeenkomst zijn beide partijen voornemens de samenwerking op het gebied van overheidsbeleid, onderzoek, opleiding en advies, alsook op het gebied van irrigatie en ruimtelijke ordening te versterken.

De tweede overeenkomst betreft een actieplan met betrekking tot de uitvoering van de partnerschapsovereenkomst die op zondag in Ifrane is ondertekend met verschillende Marokkaanse en Franse partners, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Verspreid over de periode 2018-2019, heeft deze overeenkomst betrekking op uitwisselingen op het gebied van informatie, het structureren en faciliteren van de waardeketens, het opzetten van een kader voor een transparante en constructieve dialoog over de betrekkingen tussen Marokko en Frankrijk op de Europese markt en een betere integratie van Marokko in de mechanismen voor de Europese groente- en fruitmarkt.
© Redactie 2018
marokko
frankrijk
partnerschapsovereenkomsten
landbouwsector
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
nieuw-zeeland
schutter
slachtoffers
algerije
politie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh