Binnenkort camera's en hekken op snelwegbruggen in Marokko

marokko
1
25 apr '18
De aankondiging werd maandag 23 april gedaan door de minister van Transport, Logistiek en Water in het Huis van Afgevaardigden.

In antwoord op een vraag over "herhaalde aanvallen met stenen op snelwegen", rapporteerde de minister van Transport, Logistiek en Water, Abdelkader Amara, over het bestaan van een project om alle snelwegbruggen te voorzien van hekken.

Er zullen ook bewakingscamera's worden opgezet, te beginnen met de hoogrisicogebieden, om personen te identificeren die abnormale handelingen begaan en waarvan de meesten onder invloed van drugs zijn, legde hij uit.

Na te hebben opgemerkt dat deze bruggen niet onder de verantwoordelijkheid van de Marokkaanse snelwegbeheerder ADM vallen, zei de minister dat een nationale commissie die alle betrokken departementen vertegenwoordigt, zich buigt over dit onderwerp. Daarbij betreurend dat de hekken van snelwegen nog steeds beschadigd zijn, "zelfs als de ADM ze regelmatig repareert".

Om dergelijke acties het hoofd te bieden, zijn volgens de minister inspanningen van de staat, maatschappelijke organisaties en burgers nodig, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De Koninklijke Gendarmerie in Khémisset heeft recent drie personen gearresteerd, betrokken bij het gooien van stenen op de snelweg op 7 april. Dit veroorzaakte de dood van een automobiliste op de snelweg die Sidi Allal El Bahraoui met Tiflet verbindt.

Incidenten met betrekking tot het gooien van stenen keren ook steeds weer terug. Onlangs waren de chauffeur van een bus met 50 man aan boord, evenals bestuurders van tien auto's, het slachtoffer van stenen gooien op de snelwegas die Casablanca met Safi verbindt. Meer recentelijk was het voormalig minister van Binnenlandse Zaken Mohand Laenser die slachtoffer werd van stenen gooien op de snelweg Tanger-Assilah.

© Redactie 2018
marokko
snelweg
bruggen
stenen
camera
hekken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?