Toerisme: dubbelcijferige groei in eerste kwartaal van 2018

economie
0
25 apr '18
Toeristische aankomsten, overnachtingen en luchthavenverkeer hebben sinds januari een dubbelcijferige groei gekend in Marokko.
De ontwikkelingen in de toeristische sector tijdens het eerste kwartaal van 2018, vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar, zijn positief, bericht L'Economiste. 

Ten eerste, op het niveau van de aankomsten schrijft L'Economiste: "de activiteit handhaaft haar stijgende trend die meer dan een jaar geleden is geregistreerd. De aankomst aan de grensposten bereikte 1,5 miljoen, inclusief 869.524 MRE's (red. Marokkanen woonachtig in het buitenland), een stijging van 24% in het eerste kwartaal van het jaar, vergeleken met dezelfde periode van 2017".

Volgens L'Economiste is deze sterke groei het gevolg van de belangrijkste traditionele economische markten die goed hebben gepresteerd. Dit is het geval voor Duitsland (39%), Spanje (26%), Frankrijk (24%) en het Verenigd Koninkrijk (15%).

Wat betreft overnachtingen, was de groei sterk met een toename van het aantal bezoekers met 20% in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar. De meest populaire bestemmingen zijn Marrakech, Agadir en Casablanca.

Bovendien heeft de toename van de aankomst van toeristen een positief effect gehad op het reizigersverkeer op de luchthavens van het Koninkrijk. Dit verkeer groeide met 16% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
© Redactie 2018
marokko
toerisme
dubbelcijferige
groei
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
terrorisme
teheran
moskee
genocide
golf
openbaar vervoer
bosnië en herzegovina
vision 2030
palestina
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn