Marokko aan het bemiddelen om crisis in Libië te beëindigen

marokko
1
25 apr '18
Al enkele dagen zijn twee Libische hoogwaardigheidsbekleders in Marokko om gesprekken met elkaar te voeren voor vrede in het land.

Regeringshoofd Saad Eddine El Othmani houdt vandaag gesprekken met de voorzitter van de Libische Hoge Raad van State, Khaled al-Machri, die Rabat bezoekt in het kader van de Marokkaanse bemiddeling om de crisis te beëindigen in Libië.

El Othmani wil de noodzaak laten zien aan de Libische partijen om de dialoog voort te zetten om zo snel mogelijk vrede te bereiken, bericht Lefr360.

Khaled al-Machri en de spreker van het Libische parlement (Tobruk), Aguila Salah Issa Gweid, kwamen maandagavond bijeen in Rabat in een poging om een einde te maken aan hun geschillen. Deze ontmoeting vond plaats in het kader van de inspanningen van Marokko om harmonie en vrede naar Libië te brengen.

De twee Libische hoogwaardigheidsbekleders prezen dinsdag in Rabat de inspanningen van Koning Mohammed VI, waarbij zij aangaven dat Marokko het enige land is dat oprecht handelt voor het herstel van de vrede in Libië in tegenstelling tot enige buitenlandse inmenging in Libische aangelegenheden. Dit is de eerste keer dat de twee mannen elkaar ontmoeten in Rabat.

© Redactie 2018
marokko
libie
bemiddeling
dialoog
vrede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi