Uitgelicht: 'Infantino probeert Marokkaans WK-bid buitenspel te zetten'

sport
15
26 apr '18
Vanuit het Zwitserse Zürich, daar waar de FIFA zetelt, doet de hoogste voetbalbaas er alles aan om de Marokkaanse gooi naar dit WK te bemoeilijken.
Op basis van verschillende vooraanstaande onderzoeksbronnen in de sportwereld, te weten het Duitse Der Welt, de BBC en Inside Football onder andere, wordt steeds meer duidelijk dat de kansen voor toewijzing van het WK van 2026 niet evenredig verdeeld zijn. Nadat eerder bekend werd dat voor de FIFA een WK in de VS, Canada en Mexico qua televisiegelden ruim 302 miljoen dollar meer op zou brengen, dit vanwege extra clausules in contracten met grote tv-aanbieders, lijkt het er nu nog meer op dat de voorkeur van de FIFA uitgaat naar een in Amerika gehouden WK.

De wereldvoetbalbond werpt namelijk nog meer obstakels op de weg voor Marokko's kandidatuur voor de organisatie van het WK van 2026, last-minute voorwaarden die voor nu nagenoeg onhaalbaar zijn voor het organiserende comité wat geleid wordt door Moulay Hafid Elalamy. 

''Voor de officiële stemronde op 13 juni wil de FIFA dat er minimaal 6 stadions al klaar zijn''
Onlangs kwam het Duitse Der Welt met een verontrustend bericht over een extra eis in de inspectieronde van de FIFA Task Force. Nog voordat het Marokkaanse WK-bid de officiële stemming tijdens het FIFA Congres in Moskou bereikt, moet het land minstens 6 stadions al gereed hebben. De huidige situatie is nu echter dat slechts 5 speelhavens voor het grootste deel voldoen aan de eisen die in de Bidding-procedure gesteld worden. 

Tot overmaat van ramp kwam gisteren ook de BBC met een opmerkelijk bericht over de gang van zaken in deze race om de organisatie van het WK. FIFA-voorzitter Gianni Infantino zou achter de schermen opdracht hebben gegeven aan de Task Force om de Marokkaanse kandidatuur, nog voor de stemming, buitenspel te zetten. De grootste drijfveer hierachter is dat een WK door de VS, Canada in Mexico veel lucratiever is dan in Marokko. Het plotseling aanscherpen van de eisen was al een slecht teken, de berichtgeving die hierop volgt en de gesloten houding van de wereldvoetbalbond versterken nog meer het vermoeden van een strijd die op voorhand al beslist is. 

Photocredit: FRMF.ma
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
gianni infantino
wk 2026
morocco2026
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
promotie
elothmani
eu
groot-brittannië
toeristen
ligue 2
süper lig
liga nos
rizespor
uitgezet
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten