De Jong: 'Bezig om mijn pleintje het Nouri-plein te laten noemen'

marokko
0
27 apr '18
Nu heet het nog het Nigel de Jongplein, binnenkort zal het de naam gaan dragen van de speler die er in de buurt opgroeide.

Een van de voetballers waar Abdelhak Nouri gedurende zijn jeugd erg naar opkeek was Nigel de Jong, de toenmalige Ajacied had de eer om in de buurt waar hij opgroeide een plein naar zichzelf te noemen: het Nigel de Jongplein. Na wat er afgelopen zomer is gebeurde in het Oostenrijkse Zillertal, de hartritmestoornis die blijvende hersenschade veroorzaakt bij de speler in kwestie, vindt De Jong dat een dergelijk gebaar op zijn plaats is. In gesprek met Ajax TV vertelt de Oranje-international over dit speciale voornemen. 

''Iets wat moet gebeuren, voor de buurt maar het is ook een gebaar naar zijn familie toe''
''Ik ben bezig om mijn pleintje officieel het Nouri-pleintje te laten noemen. We zijn aan het kijken wat een goed moment is. Dat is iets wat nog achter de schermen moet gebeuren. Het heeft even tijd nodig, maar dat is iets wat moet gebeuren. Voor de buurt, maar het is ook een gebaar naar zijn familie toe. Het heeft me heel diep geraakt.”

Dat het pleintje officieus al de naam droeg van Nouri, daar is de 1. FSV Mainz 05 speler zich sterk van bewust: ''Heel veel claimden al dat het zijn pleintje was. Nog wel met mijn naam attached, maar dat het zijn pleintje was. Dat was ook helemaal niet erg. Je hoorde over de techniek, de slimheid van die jongen en dat hij bij Ajax speelde.”

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
abdelhak nouri
nigel de jong
geuzenveld
ajax
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?