Koning Mohammed VI dit weekend in Congo verwacht

marokko
3
27 apr '18
De Koning zal hier de top bijwonen van het 'Congo Basin Forest Fund'.

De Koning zal naar de top gaan van het Congo Basin Forest Fund, gepland op 27-29 april in Brazzaville, zei de Congolese minister van Milieu en Toerisme, Arlette Soudan-Nonault, geciteerd door Bloomberg. Marokko is één van de landen die het Congo Basin Blue Fund heeft ondertekend. De andere landen zijn: Angola, Burundi, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo, Gabon en Rwanda.

Het Congo Basin Forest Fund werd in 2017 opgericht om de ontbossing van het Congobekken tegen te gaan. Het Congobekken is het tweede grootste regenwoudgebied van de aarde (op het Amazonegebied na) en strekt zich uit over de Democratische Republiek Congo, een groot deel van Congo-Brazzaville, het zuiden van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Gabon en het vasteland van Equatoriaal-Guinea.

Samen is dit meer dan een miljoen vierkante kilometer of tweemaal de oppervlakte van Frankrijk. Het is dan ook niet verrassend dat zo'n omvangrijk ecosysteem de helft van de Afrikaanse fauna herbergt. Men vindt er ook 1000 vogelsoorten, 686 soorten vissen, 400 zoogdiersoorten (waarvan meer dan 80% apen), 216 amfibieënsoorten, 280 reptielsoorten en meer dan 900 verschillende vlinders.

Het behoud van de bossen speelt een cruciale rol bij het verminderen van de opwarming van de aarde. Verder hebben de landen en volkeren van het Congobekken het recht op economische ontwikkeling en verbeterde levensstandaarden.

Het Congo Basin Blue Fund financiert projecten in onder andere; riviertransport, baggerwerken en infrastructuur, hernieuwbare energie, irrigatie, visserij en ecotoerisme. Ze bieden allemaal een alternatief voor verdere ontbossing.

De Koning zal ook een ontmoeting hebben met de Congolese president Denis Sassou Nguesso, voegde de minister toe. Er zullen overeenkomsten worden ondertekend in verschillende sectoren, te weten: technologie, transport, landbouw, visserij, mijnbouw en gezondheidszorg.

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
congo
congo basin forest fund
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi