Koning Mohammed roept in speech op tot ecologisch bewustzijn in Afrika (video)

marokko
0
30 apr '18
Koning Mohammed VI gaf gisteren een speech bij de top van het 'Congo Basin Forest Fund'.

Het Congo Basin Forest Fund werd in 2017 opgericht om de ontbossing van het Congobekken tegen te gaan. Het Congobekken is het tweede grootste regenwoudgebied van de aarde (op het Amazonegebied na). Marokko is één van de landen die het 'Congo Basin Blue Fund' heeft ondertekend. De andere landen zijn: Angola, Burundi, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo, Gabon en Rwanda.

"Afrika is onherroepelijk begonnen aan een weg naar diepgaande verandering. Met elke dag die voorbijgaat, doet ons continent zich steeds meer gelden, kijkend naar de toekomst met vertrouwen en sereniteit. En ja, we realiseren ons dat er tal van uitdagingen zijn. De meest significante hiervan is, vandaag, hoe we de noodzaak om ontwikkeling in ons continent te bereiken, kunnen verzoenen met het ontwaken van ecologisch bewustzijn", zei Koning Mohammed VI in zijn speech. Hij vervolgde:

"Het is onze collectieve verantwoordelijkheid: de Afrikaanse biodiversiteit beschermen. De uitputting van dat gemeenschappelijke erfgoed heeft een verstrekkende invloed op het dagelijks leven van de mens en is schadelijk voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de gemeenschappen die er afhankelijk van zijn.

Gedurende het gehele proces heeft het Koninkrijk Marokko zich achter dit ambitieuze project geschaard om het succes te waarborgen, voortbouwend op de expertise die mijn land heeft opgedaan bij het aanpakken van de klimaatverandering.

Ik heb besloten dit programma te steunen omdat het gebaseerd is op een nieuw paradigma dat voldoet aan de huidige en toekomstige behoeften. Het is gericht op geïntegreerde, inclusieve, op solidariteit gebaseerde programma's die worden aangeboden door de nieuwe groene economieën.

Deze beslissing wordt ook gerechtvaardigd door de menselijke dimensie, die een cruciaal onderdeel van het project is. Inderdaad, een inclusieve, participatieve benadering waarbij de inwoners van de regio betrokken zijn, is essentieel."

De Koning wees in zijn speech tevens op het belang van donaties: "Financiering is de belangrijkste uitdaging voor de uitvoering van het project: we moeten innoveren en mechanismen bedenken waarmee we financiële middelen kunnen identificeren en aantrekken. We moeten bilaterale en multilaterale donoren - zowel publiek als privaat - overtuigen van de relevantie van het project."

De gehele speech is in de video hieronder te bekijken, let wel, deze is Franstalig. De gehele speech is hier na te lezen in het Engels: Klik!

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
speech
congo
brazzaville
basin forest fund
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi