Tafraout: Drie personen gearresteerd wegens leegroven huis van staatssecretaris

marokko
0
30 apr '18
De gendarmerie van Tafraouat leidde op zaterdag 28 april drie personen voor bij het Openbaar Ministerie van het Hof van Beroep in Agadir.

Zij worden beschuldigd van het leegroven van het huis van een staatssecretaris van de El Othmani-regering, bericht Lefr360

Het gezin van de staatssecretaris voor Investeringen, Othman El Ferdaous, keerde op 24 april terug in Marokko na een lang verblijf in Frankrijk. Zij waren stomverbaasd over hoe zij hun huis in Tafraout aantroffen. Alles stond op zijn kop en de meest waardevolle goederen - elektronica en computers, maar ook meubels - waren verdwenen.

Het gezin ontdekte later dat inbrekers, wetende dat het huis leeg was, het een jaar geleden hadden leeggeroofd. De gendarmerie van Tafraout lanceerde een onderzoek en waren al snel op het spoor van de daders.

Een eerste verdachte werd gearresteerd en na ondervraging erkende hij uiteindelijk de feiten door toe te geven dat hij lid was van de bende die het huis van de familie had leeggeroofd. Op basis van deze verklaring slaagden de onderzoekers van de gendarmerie erin twee andere leden van de bende te arresteren.

Na van alle drie een bekentenis te hebben gekregen, werden zij bij de rechtbank voorgeleid. Er werd tevens een arrestatiebevel uitgegeven voor een vierde verdachte, die nog op de vlucht is.

© Redactie 2018
marokko
tafraout
leegroven
huis
staatssecretaris
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi