BREAKING: Marokko verbreekt per direct diplomatieke banden met Iran

buitenland
178
1 mei '18
De oorzaak van deze breuk is de militaire ondersteuning die Hezbollah geeft aan de Polisario.
Marokko heeft de diplomatieke betrekkingen met Iran verbroken, zei Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking, in een verklaring van het ministerie.

"De Marokkaanse ambassadeur is vandaag uit Teheran vertrokken en ik zal de Iraanse chargé d'affaires (red. een diplomatieke functionaris die tijdelijk de plaats van een ambassadeur inneemt) vragen om onmiddellijk Marokko te verlaten", zei Bourita.

Bourita zei dat Marokko onweerlegbare bewijzen en feiten heeft die de steun van Hezbollah bevestigen voor de Polisario om de belangen van Marokko te ondermijnen.

Bourita geeft aan dat Iran en zijn Libanese sji'itische bondgenoot, Hezbollah, de Polisario steunden door de strijders te trainen en te bewapenen, via de Iraanse ambassade in Algerije.

"Hezbollah stuurde militaire functionarissen naar Polisario en voorzag het front van ... wapens en trainde hen op stedelijke oorlogsvoering", zei Bourita.

De diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen waren vanaf december 2014 geleidelijk hervat. Eerder was op initiatief van Marokko in 2009 de diplomatieke relatie verbroken.
© Redactie 2018
marokko
iran
diplomatieke banden
verbroken
polisario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
extreemrechts
baccalaureaat
arrestatie
can2019
moskee
john jorritsma
eindhoven
duitsland
islamofobie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech