Marrakech: 57 landen wonen de 5e Euro-Afrikaanse ministeriële conferentie over migratie bij

marokko
0
2 mei '18
De conferentie zal op woensdag 2 mei plaats vinden in Marrakech.
Ministers en hoge vertegenwoordigers van Binnenlandse Zaken en Migratie uit vele Europese en Afrikaanse landen zullen elkaar op woensdag 2 mei in Marrakech ontmoeten voor de 5e Euro-Afrikaanse ministeriële conferentie over migratie en ontwikkeling.

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Juan Ignacio Zoido zal de conferentie bijwonen, aldus de berichten in de lokale media. Bij deze gelegenheid zal Zoido een ontmoeting hebben met Abdelouafi Laftit, de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken.

De Euro-Afrikaanse dialoog over migratie en ontwikkeling, ook bekend als het "Rabat-proces", werd in 2006 gelanceerd. Dit initiatief beoogt een consensus te bereiken over het migratiebeleid en, meer specifiek, effectievere samenwerking tot stand te brengen.

Op dit moment nemen 57 landen deel aan het "Rabat-proces": de 28 landen van de Europese Unie, 25 Afrikaanse landen, alsmede Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Algerije (aanwezig als waarnemers). De Europese Commissie en ECOWAS (Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten) zullen er ook bij worden betrokken.
© Redactie 2018
marokko
marrakech
conferentie
migratie
europa
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi