Twee doden bij de ineenstorting van een mijn in Zagora

marokko
1
2 mei '18
Twee mijnwerkers stierven afgelopen maandag door de ineenstorting van een clandestiene mijn in de gemeente Nkoub, Zagora.
Het dagblad Al Ahdath berichtte vandaag dat de tragedie plaats vond op maandagmiddag 30 april. Een derde mijnwerker wist op het laatste moment te ontsnappen na het horen van een plof afkomstig uit de mijn.

Volgens het dagblad snelden de hulpdiensten naar de mijn om te proberen de twee mijnwerkers te redden, maar het mocht niet baten. Na een paar uur zoeken werden de lichamen van de twee slachtoffers gevonden. Eén van de twee overleden mijnwerkers was pas 16 jaar oud.

Dit incident, dat niet het eerste in de regio is, mobiliseerde de autoriteiten die een onderzoek startten naar de omstandigheden waarin de mijnwerkers werkten om de verantwoordelijken vast te stellen, vooral omdat een van de slachtoffers niet de wettelijke leeftijd had om in een mijn te werken.

De ineenstortingen van mijnen is de afgelopen maanden in Marokko toegenomen. De stad Jerada leeft ook op het ritme van protesten sinds de dood eind december 2016 van twee mijnwerkers, de broers Houcine en Jedouane Dioui, respectievelijk 23 en 30 jaar oud, bij de ineenstorting van een clandestiene mijn.


© Redactie 2018
marokko
zagora
mijn
ineenstorting
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi