Marokkaanse deelnemers winnen prijzen op 'Internationale Koran Recitatie Competitie'

marokko
1
2 mei '18
Twee Marokkaanse deelnemers wonnen prestigieuze prijzen tijdens de 'Internationale Koran Recitatie Competitie' in Bahrein

 De Marokkaanse deelnemers Mouad Ahmed Al Daouk en Oussama Omar Bouzahir ontvingen de Al Qari Al Muratel Award voor recitatie gebruikt in gebeden of de voltooiing van de Koran en de Al Qari Al Sageer Award voor de beste jonge reciteerder.

Ali Salah Omar uit Bahrein won de Al Qari Al Mojawed-prijs voor de recitatiestijl die vaak wordt gebruikt bij evenementen, meld Moroccoworldnews.

 De Koranwedstrijd in Bahrein is 's werelds grootste web-gebaseerde Koran competitie met als doel om jongeren met verschillende achtergronden over de hele wereld aan te moedigen om de Heilige Koran te luisteren, te begrijpen, te onthouden en te reciteren. Het aantal deelnemers uit 81 landen steeg van 5000 naar 7000 in de eerste twee jaar van de competitie.

Deze wereldwijde competitie biedt haar deelnemers de mogelijkheid om hun recitatievaardigheden te verbeteren, hun toewijding aan de Koran te tonen en tot 30.000 dollar aan prijzen te winnen.

Door in te loggen en deel te nemen via de website quran.bh, uploaden deelnemers videoclips van hun recitatie, die vervolgens door jury's worden beoordeeld op basis van de vooraf gestelde criteria. Zoals het er nu uitziet, zijn de deelnemers alleen mannelijk, hoewel het organiserend comité op zoek is naar manieren om vrouwen te betrekken bij de competitie, aldus quran.bh.

© Redactie 2018
marokko
prijzen
koran
recitatie
competitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi