Centrale Danone ontkent prijsverhoging van melkproducten, maakt excuses aan de consumenten

marokko
71
3 mei '18
Te midden van het aanhoudende boycot tegen de hoge prijzen van bepaalde Marokkaanse producten, publiceerde zuivelbedrijf Centrale Danone een verklaring op Facebook.

In de verklaring ontkent Centrale Danone dat zij de kosten van de zuivelproducten in de loop van de tijd hebben verhoogd. De ontkenning komt meer dan een week na de lancering van het boycot gericht op het flessenwater van Sidi Ali, zuivelproducten van Centrale Danone en de Afriquia-benzinestations.

In dezelfde verklaring verontschuldigt Centrale Danone zich voor een verklaring van de inkoopdirecteur van Centrale Danone, Adil Benkirane, die het boycot veroordeelt en online betogers karakteriseert als landverraders. Centrale Danone bevestigde dat Benkirane's verklaring "niet de officiële houding van het bedrijf weerspiegelt".

Betreffende de beschuldiging van prijsverhogingen, reageert Centrale Danone ontkennend:

"Zich bewust van de waarde van melk en de voordelen voor de gezondheid, heeft Centrale Danone de melkprijs gehandhaafd sinds juli 2013, ondanks de voortdurende stijging van de productiekosten."

"Vergezeld door onjuiste informatie over een vermeende prijsverhoging", was het personeel van het bedrijf  "verrast" door de campagne.

Centrale Danone benadrukte dat het "hard zal blijven werken om consumenten tevreden te stellen door 78.000 verkooppunten per dag te bedienen".

Centrale Danone is het eerste bedrijf dat officieel commentaar levert op het boycot naar aanleiding van verklaringen van functionarissen, waaronder Akhannouch, eigenaar van het Afriquia-gasbedrijf.

Het boycot blijft gaande in het hele land, hoewel Afriquia en Sidi Ali nog geen officieel antwoord hebben vrijgegeven. Er gaan inmiddels ook geluiden op om Royal Air Maroc te boycotten.

© Redactie 2018
marokko
boycot
centrale danone
verklaring
verontschuldiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi