Migratie-maffia zorgt voor steeds meer dodelijke slachtoffers in Marokko

marokko
1
3 mei '18
Het aantal slachtoffers van de illegale migratie-maffia is sinds het begin van dit jaar aanzienlijk toegenomen.
Het aantal migranten dat stierf tijdens hun tocht, voornamelijk voor de Marokkaanse kust in het noorden, waaronder Sebta, bereikte 198 doden. Dit is bijna vier keer het aantal dat werd geregistreerd in 2017. Onder de slachtoffers is een groot aantal Marokkanen, bericht het dagblad Al Ahdath.
 
Het dagblad geeft aan dat het aantal sterfgevallen onder migranten, in een poging om de Spaanse kust te bereiken bij het oversteken van de Middellandse Zee, met 247 procent is toegenomen vergeleken met dezelfde periode in 2017. Dit weerspiegelt de grote activiteit van de migratie-maffia die de afgelopen twee jaar vrijwel inactief waren.

Al Ahdath wijst erop dat dit ook terugkomt in de statistieken die dagelijks door de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten worden gepresenteerd, na reddingsinterventies of de berging van een of meer lijken. Dit was ook het geval vorige week, toen 15 passagiers van dezelfde boot stierven, terwijl 19 anderen werden gered.

Het dagblad merkt ook op dat het aantal doden veel groter had kunnen zijn zonder de hulpinterventies van de Spaanse autoriteiten (250 mensen gered) en Marokkaanse autoriteiten (500 mensen gered).

Al Ahdath geeft ook aan dat het IOM (Internationale Organisatie voor Migratie) meldde dat meer dan 22.400 illegale immigranten van verschillende nationaliteiten in 2017 in Spanje aankwamen. Dit is driemaal het cijfer dat het jaar daarvoor werd geregistreerd.
© Redactie 2018
marokko
migratie
maffia
dodelijke
slachtoffers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi