Met de ramadan in aantocht stijgen veel prijzen van basisproducten

marokko
5
4 mei '18
Groenten, fruit, vlees en vis, de prijzen van veel etenswaar stijgen aanzienlijk in de aanloop naar de ramadan.

Ondanks de toezeggingen die de autoriteiten de afgelopen weken hebben gedaan over de controle van prijzen en de kwaliteit van basisproducten, blijven ze twee weken voor het begin van de Ramadan bijzonder duur. Zelfs de mildheid van het weer, die zorgde voor goed landbouwjaar, heeft niet bijgedragen tot een daling, of zelfs slechts een stabilisatie van de prijzen van vele basisbehoeften.

Het dagblad Al Ahdath Al Magribia bezocht de marktkramen van Casablanca en keert in zijn uitgave van 3 mei terug met de prijzen van bepaalde essentiële producten op de ftour-tafel.

De prijzen van groente (uien, aardappelen, rapen, wortels, tomaten) bereiken momenteel een prijs van 7 tot 10 dirham, terwijl professionals het begin aankondigen van een onverbiddelijke opwaartse trend die tot het einde van de Ramadan zal duren.

Idem voor fruit, vooral die van lokale producten waarvan het aanbod overvloedig is en waarvan de prijzen hadden moeten dalen. Appels worden echter verhandeld voor een minimumprijs van 10 tot 12 dirham op verschillende markten van het economisch kapitaal, terwijl de lokale banaan toegankelijk is tegen een minimumprijs van 11 tot 13 dirham. Om nog maar te zwijgen over seizoensvruchten waarvoor het noodzakelijk is om een ​​gemiddelde van 25 dirham per kg neer te tellen.

Wat vlees betreft, zijn de prijzen tussen de 65 en 75 dirham per kg rood vlees, terwijl levende kip momenteel wordt verkocht voor 16 dirham per kilo, tegen 55 dirham voor kalkoen.

© Redactie 2018
marokko
ramadan
prijzen
producten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?