Tanger: Jongen ernstig mishandeld door elementen van de veiligheidsdiensten (video)

marokko
10
4 mei '18
De jongen liep lichamelijk en geestelijk trauma op.

Na een ruzie werd Ibrahim Ibn Mansour, een jonge student in Tanger, geslagen door een of meerdere elementen van de veiligheidstroepen, volgens zijn verklaringen en die van zijn familie en vrienden.

In een aangrijpende getuigenis tegen nieuwssite Al Yaoum 24 (video hieronder) verwijst het slachtoffer naar afranselingen en beledigingen die lichamelijk en geestelijk trauma veroorzaakten. Ibrahim heeft onder andere moeite met lopen en praten.

Ibrahim werkte zaterdag en zondag in een kledingwinkel. Na een ruzie met een man die een campagne leidde om de openbare ruimte vrij te maken, riep deze drie leden van de veiligheidsdiensten erbij. Hij werd uit de winkel gehaald waar hij werkte, 3 uur lang geslagen voordat hij werd vrijgelaten voor een bioscoop, waar passanten tussenbeide kwamen om hem naar zijn ouders te brengen. Die brachten hem vervolgens naar het Mohammed V-ziekenhuis om eerste hulp te krijgen, vertelt een familielid van het slachtoffer aan Medias24.

Ibrahim werd op 23 april 2018 naar het ziekenhuis gebracht vanwege de verslechtering van zijn toestand. Hij is momenteel verlamd en heeft moeite met praten, zoals blijkt uit verschillende video's die op sociale netwerken worden verspreid. "Het slachtoffer werd door de politie gehoord, terwijl de verslechtering van zijn gezondheidstoestand hem niet toestaat verklaringen af te leggen", vervolgt dezelfde bron.

Voor het incident was Ibrahim gezond en een geweldige sportman, benadrukt zijn familie. Hetzelfde verhaal vertellen zijn vrienden, die donderdag 3 mei een sit-in hielden om hun woede te uiten tegen deze agressie.

De demonstranten riepen de autoriteiten op om een urgent onderzoek te openen en de aanvallers te vervolgen. Verschillende video's werden gedeeld op sociale netwerken, met ontroerende getuigenissen van het slachtoffer, zijn vrienden en familieleden. Onder andere hier en hier te zien.

Volgend hierop brak een enorme steunbeweging uit, waarbij het vertrouwen in gerechtigheid en de autoriteiten in twijfel werd getrokken. De steunbetuigingen vermenigvuldigden en werden met name verzameld onder de hashtag كلنا_ابراهيم #. Het begrip 'Hogra' kwam weer boven water.

"De autoriteiten hebben contact opgenomen met de familie van het slachtoffer na het uitbreken van de zaak in de media", zegt de bron tegen medias24.

Ibrahim is momenteel opgenomen in het Mohammed V-ziekenhuis in Tanger. Zijn situatie vereist medische en psychologische controle, zeiden de artsen.

YouTube link

Videocredit: AlYaoum24

© Redactie 2018
marokko
tanger
mishandeling
veiligheidsdiensten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?