Verscherpte controles in Marokkaanse havens

marokko
3
6 mei '18
In het licht van de toenemende grensoverschrijdende criminaliteit heeft Marokko besloten de havenbeveiliging te versterken, met name in het noordwesten van het land.

Om effectief tegen de toenemende grensoverschrijdende criminaliteit te strijden, heeft Marokko besloten zijn gehele beveiligingssysteem in de havens van het land te herzien. Deze herziening betreft met name de havens in het noordwesten van het land (Rif en Oriental), die strategische grensgebieden zijn waar allerlei vormen van smokkelwaar worden aangetrokken: drugs, wapens, alcohol, vrouwen- en kinderhandel, maar ook terrorisme en andere misdaden.

Door de geografische positie van Marokko, gelegen tussen twee zeeën en twee continenten, beschouwen criminelen het land als een platform voor hun verkeer naar Europa. Er gaat geen week voorbij zonder dat douanebeambten en de grenspolitie de hand leggen op notoire smokkelaars. Marokko is lid van verschillende organisaties die strijden tegen de georganiseerde misdaad. De meest recente is de coalitie die in 2017 is opgericht, tussen Italië, Spanje, Senegal, Bahrein, Marokko, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Een coalitie die tot doel heeft de veiligheidssamenwerking tussen haar leden te versterken en de anticipatie van politie- en veiligheidsacties te bevorderen om een plaag in te dammen die de vrede in de wereld bedreigt, bericht Lefr360.

© Redactie 2018
marokko
havens
verscherpt
controle
smokkelwaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?