Tanger: 9,6 miljoen dirham voor de reconstructie van het bos van Cap Spartel

marokko
0
7 mei '18
Een groot deel van het bos werd vorig jaar juli verwoest door brand.

De Hoge Commissie voor Waters en Bossen en de strijd tegen woestijnvorming (HCEFLCD) lanceerde donderdag 3 mei in Tanger het programma voor herstel van het bos van Cap Spartel tegen 2023. De totale investering voor dit programma wordt geschat op 9,6 miljoen dirham.

Dit programma omvat de herbebossing van ongeveer 265 hectare (ha) bosgebied met de aanplant van 267.000 bomen, een dichtheid van 625 planten/ha.

Vorig jaar juli verwoestte een brand ongeveer 230 ha van het Cap Spartel-bos, voornamelijk bestaande uit dennen en eucalyptus. Het vereiste een 5-daagse interventie met de mobilisatie van 730 brandweermannen, 5 "Canadair" en "turbo trush" blusvliegtuigen en tientallen tankers.

Het herbouwprogramma was in 2017 al van start gegaan, waarbij onmiddellijk een opruimactie werd uitgevoerd voor de gehele verbrande locatie. Studies werden uitgevoerd naar de bospaden en de productie van zaailingen voor 2,41 miljoen dirham, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Het werk gaat dit jaar door met een investering van ongeveer 5 miljoen dirham, door de herbebossing van 200 ha met verschillende soorten dennen, cypressen en eucalyptus. Er worden ook waarschuwingsposten gebouwd om brand vroegtijdig te signaleren.

De periode 2019-2023 zal worden besteed aan het onderhoud van oude plantages, de ontwikkeling van bospaden, de herbebossing van 65 ha (in 2021) en de voltooiing van de ontwikkelingsstudie van Jbel Lekbir.

© Redactie 2018
marokko
tanger
cape spartel
bos
reconstructie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?