'Olympique Marseille ziet kwaliteitsimpuls in jeugdexponent Benatia'

marokko
0
7 mei '18
Ook door de mogelijke directe plaatsing voor de UEFA Champions League heeft l'OM een iets bredere beurs voor zomeraankopen.

Waar afgelopen dagen Franse media melding maakten van de verregaande interesse van Olympique Marseille in Medhi Benatia, voegde het Italiaanse Tuttosport zich onlangs ook in het rijtje van bronnen die het transfernieuwtje bevestigen. De coach van de huidige nummer 4 in de Franse competitie Ligue 1, Rudi Garcia, werkte al eerder samen met de Marokkaans-international. Onder hem wist Benatia zich tijdens zijn glansrijke periode bij AS Roma in de kijker te spelen van grote formaties, uiteindelijk was het Bayern wat zich in de zomer van 2014 versterkte met de mandekker. 

Terug bij de club waar het voor hem allemaal pas echt begon
Door het ogenschijnlijke vertrek van Aymen Abdennour, huurling van Valencia CF, wil de club zich dan ook nu zeker stellen van een onomstreden kracht in het hart van de defensie. De 31-jarige verdediger is geen onbekende van de club, Benatia doorliep er van 2004 tot en met de zomer van 2006 de jeugdopleiding. Zich vastspelen in het eerste elftal lukte hem helaas niet, toen hij op zijn achttiende voor het eerst mocht meedraaien met de A-selectie zag zijn toenmalige trainer het niet in hem zitten. Het gevolg, een verhuurperiode aan het Franse FC Tours en de rest van het verhaal kennen we inmiddels wel: de captain van de nationale ploeg kwam via omwegen terecht bij de internationale top. 

Olympique Marseille zou naar verluidt zo'n 25 miljoen euro over hebben voor hun voormalig jeugdspeler. 

Photocredit: Sportsnet

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
medhi benatia
olympique marseille
ligue 1
juventus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi