Snapchat tekent EU-gedragscode haatzaaien

algemeen
0
7 mei '18
Het Amerikaanse internetplatform Snapchat sluit zich aan bij de vrijwillige Europese gedragscode tegen haatboodschappen, terreurpropaganda en andere illegale berichten.

Met de code verbindt het bedrijf zich aan het beoordelen en zo nodig binnen 24 uur verwijderen van 'foute' berichten, filmpjes en foto’s. Het vooral onder jongeren populaire techbedrijf wordt het vijfde dat de code tekent. Eerder deden Google, Facebook, Twitter en Microsoft dat al.

De vrijwillige aanpak blijkt te werken, zegt de commissie, want sinds de code in 2016 werd ingevoerd halen de aangesloten techbedrijven 70 procent van haatzaaiende boodschappen weg, het merendeel binnen een etmaal. Brussel roept kleinere bedrijven op zich aan te sluiten bij het initiatief.

Vorige maand stelde de commissie voor ook een gedragscode in te stellen tegen de verspreiding van nepnieuws en desinformatie.

Brussel dreigt met bindende regels als de industrie onvoldoende maatregelen treft om een veilige omgeving voor haar gebruikers te scheppen.

© ANP 2018
snapchat
europese unie
gedragscode
haatzaaien
terreurpropaganda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi