Update: Marokkaan op fiets vanuit Meknes naar Mekka

marokko
0
7 mei '18
Op 1 april startte Mohamed Rbouhate zijn bijzondere reis naar Mekka, op de fiets!

De Marokkaanse fietser kwam afgelopen vrijdag in Bamako, Mali aan vanuit Mauritanië, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Voor de 58-jarige Rbouhate is dit een zeer spirituele reis die hem in staat zal stellen om een droom te realiseren die hij al heel lang koestert: op de fiets naar de heilige plaatsen van de Islam te gaan en in de voetsporen te treden van Marokkanen die ooit duizenden kilometers te voet of op kamelen en paarden deze reis maakten.

Het is ook, volgens hem, een reis om de nobele waarden en principes van vrede te verspreiden en toenadering te zoeken tussen de landen.

Verwijzend naar de voortgang van de reis, zei hij dat dit in Mauritanië in goede omstandigheden verliep zonder grote problemen. Hij verzekerd zich ervan dat hij al de nodige maatregelen neemt voor het succes van dit avontuur, inclusief logistiek met betrekking tot reserveonderdelen en reparatieapparatuur voor het geval dat zijn fiets kapot gaat.

Ter gelegenheid van de tussenstop in Mali bood de ambassadeur van Marokko, Hassan Naciri, een receptie aan in aanwezigheid van leden van de Marokkaanse gemeenschap gevestigd in Mali en vertegenwoordigers van de Malinese vriendschapsorganisatie Mali-Marokko (Amama).

Zondag vervolgde Rbouhate zijn reis naar Burkina Faso. Hierna zal hij doorfietsen naar Niger, Tsjaad en Soedan. Dan zal hij de Rode Zee over steken om in Saoedi-Arabië aan te komen voor de vervolgreis die hem naar Mekka zal brengen.

© Redactie 2018
marokko
fiets
mekka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi