Luchthavenbeveiliging: Speciale eenheden om op crises te anticiperen

marokko
1
8 mei '18
Met het oog op het beveiligen van luchthavens zijn er speciale eenheden gevormd.

Marokkaanse luchthavens moeten maximaal worden beveiligd tegen elke criminele of terroristische aanval. Met het oog hierop zullen binnenkort gezamenlijke eenheden van verschillende instanties worden opgericht om op elke beveiligingscrisis te kunnen anticiperen.

 Rapporten over de veiligheid van Marokkaanse luchthavens waarschuwen voor mogelijke terroristische acties. Volgens bronnen van het medium Al Massae ligt het risiconiveau vooral in Casablanca en Rabat hoog. Het dagblad legt uit dat eenheden, bestaande uit politiediensten, de Koninklijke Gendarmerie, hulpdiensten en alle instellingen die zich bezighouden met "noodsituaties", zijn gemobiliseerd.

 Volgens de bron van Al Massae is deze anticipatieoperatie, waarbij ook de Koninklijke Luchtmacht betrokken is, niet bedoeld is om verdachte personen te identificeren, maar om door middel van gezamenlijke en regelmatige manoeuvres ervoor te zorgen dat alle beveiligingsprocedures worden toegepast door alle belanghebbenden.

Recentelijk is de simulatie van een crisissituatie uitgevoerd op de luchthaven van Rabat en zijn, naast de veiligheidstroepen, alle ambtenaren en medewerkers van de luchthaven en de nationale luchthavenautoriteit ONDA betrokken.

Er werd een gijzeling door vermeende terroristen gesimuleerd in een ruimte op de luchthaven. Het doel was om de onderhandelingstechnieken van politieagenten met de gijzelnemers te testen, evenals hun mogelijkheid om af te wijken om de terroristen te laten neutraliseren door speciale eenheden. Bovendien werden de hulpdiensten en het medisch personeel op de luchthaven getraind in een snelle interventie met de mogelijke gewonden.

© Redactie 2018
marokko
luchthavens
beveiliging
crises
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi