Imam uit ambt ontheven: wat er volgens de imam echt gebeurde

marokko
12
9 mei '18
Imam Mustapha Mouhri werd op 7 mei uit zijn ambt ontheven.

Het ministerie van Habous en Islamitische Zaken beschuldigde de imam ervan zijn preek te hebben gepolitiseerd en de recente boycotcampagne te hebben gesteund tijdens zijn preek op 27 april. Het ministerie onthief hem hierop op 7 mei uit zijn ambt.

De imam van de Ibrahim El Khalil-moskee in Salé geeft zelf echter aan dat zijn preek op 27 april niet ging over de boycotcampagne, maar hij het onderwerp van de ethiek van de handelaar behandelde.

In een verklaring aan Le360 wijst de imam erop dat het voor de maand Ramadan altijd zijn gewoonte is om de handelaren die bepaalde producten monopoliseren, met het doel hun winst te vergroten, te veroordelen.

"Het is een benadering die in strijd is met de Islam en ik veroordeel deze manier van doen meestal en het is niet de eerste keer dat ik dit onderwerp behandel", zei de imam.

"In een gedetailleerde brief heb ik uitgelegd dat ik de ongerechtvaardigde toename van sommige producten tijdens de Ramadan-periode aan de kaak stelde en dat mijn prediking niets te maken had met de boycot-campagne," voegde de imam toe.

© Redactie 2018
marokko
sale
imam
preek
boycotcampagne
ambt
ontheven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?