Pegida gaat tijdens ramadan barbecues houden bij moskeeën

algemeen
273
9 mei '18
De anti-islambeweging Pegida gaat tijdens de ramadan en het avondgebed barbecues houden bij moskeeën in vijf plaatsen.

Als eerste zal op 4 juni bij wijze van demonstratie een speenvarken op het vuur worden gelegd bij de ULU-moskee in Utrecht. In de dagen daarna wil Pegida vergelijkbare demonstraties houden bij moskeeën in Arnhem, Gouda, Rotterdam en Den Haag.

"Wanneer Anti-Zwarte Pieten prominent mogen demonstreren tijdens de intocht, in Dokkum, moet een prominente plek voor de moskee tijdens de Ramadan ook mogelijk zijn!", zegt Pegida op Facebook.

De gemeente Utrecht zegt op de hoogte te zijn van de plannen van Pegida. "Demonstreren is een grondrecht. Maar we gaan wel in overleg met de organisatie om te zorgen dat een en ander binnen de regels van de wet blijft", aldus een woordvoerster.

Kennisgeving

Gouda heeft een kennisgeving ontvangen voor de demonstratie en gaat met de aanvrager in gesprek, zegt een woordvoerster van deze gemeente. Rotterdam gaat de aanvraag van Pegida "in behandeling nemen'', is het enige wat een woordvoerder erover wil zeggen. De gemeente Arnhem gaat zich ook over de aanvraag buigen, aldus een woordvoerster.

Ook de gemeente Den Haag is in kennis gesteld van de actie. "Dat verzoek wordt zorgvuldig beoordeeld en getoetst aan de Wet openbare manifestaties. Dit traject loopt nog. Een gesprek met de organisatie over het hoe en wat van de aangekondigde actie maakt daar ook onderdeel van uit'', aldus een woordvoerder.

© ANP 2018
pegida
barbecue
ramadan
moskeeën
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi