Regeringshoofd El Othmani reageert op boycotcampagne (video)

marokko
0
9 mei '18
El Othmani verbrak eindelijk zijn stilzwijgen betreffende de boycotcampagne van bepaalde producten die onlangs op social media werd gelanceerd.

In zijn eerste verklaring over dit onderwerp aan de pers, geeft El Othmani aan zich zorgen te maken over het lot van boeren die voor een van de merken werken die geboycot worden.

"De regering maakt zich zorgen over het lot van 120.000 boeren die werken voor het geboycotte merk, van wie 80% kleine boeren zijn die het bedrijf voorzien van melk, en we denken na over manieren om hen financieel te ondersteunen tijdens deze periode", zei hij.

El Othmani weigerde ook te oordelen over beschuldigingen dat de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) achter de boycotbeweging zou zitten "zolang deze beschuldigingen uit onbekende bronnen komen".

Het dagblad Al Massae bericht vandaag dat het boycot maandag in de PPS-PJD-commissie werd opgeworpen door de secretaris-generaal van de PPS (de Partij voor Vooruitgang en Socialisme), Nabil Benabdellah. De laatste had inderdaad aangedrongen op de noodzaak om de beweringen van boycotters serieus te nemen, dat de overheid moet "luisteren" en hen niet moet "minachtten".

Parlementariërs hebben het parlement van de regering gisteren beschuldigd van het niet respecteren van het Marokkaanse volk. Lahcen Daoudi, minister-afgevaardigde voor algemene zaken en bestuur, zei toen dat de misplaatste opmerkingen van sommige ministers niet het officiële standpunt zijn van de regering.

YouTube link

Videocredit: alyaoum24

© Redactie 2018
marokko
boycotcampagne
el othmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?