Spaanse minister benadrukt efficiëntie van veiligheidssamenwerking tussen Marokko en Spanje

marokko
0
10 mei '18
Afgelopen dinsdag werden bij een gezamenlijke operatie vijf leden van een terreurcel gearresteerd in Marokko en Spanje.

Juan Ignacio Zoido, de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, wees op de efficiëntie van de Marokkaans-Spaanse veiligheidssamenwerking na de arrestatie van vijf leden van een terreurcel met vermeende banden met Daesh, meldde het Marokkaanse persbureau MAP.

Bij de gezamenlijke anti-terreuroperatie werden dinsdag drie Marokkaanse onderdanen in Fnideq gearresteerd en twee andere personen met de Marokkaanse en Senegalese nationaliteit werden tegelijkertijd gearresteerd in Bilbao, Spanje.

De leden van de cel zijn in hechtenis genomen terwijl onderzoek loopt om andere mogelijke verdachten te bepalen.

De operatie toont de efficiëntie van de samenwerking tussen Marokko en Spanje, waarvan de veiligheidsdiensten nauw en onvermoeibaar samenwerken om terroristen te arresteren, waar ze zich ook bevinden, vertelde de minister aan de pers.

"Ik wil de Marokkaanse veiligheidsdiensten feliciteren met de anti-terreuroperatie die werd bekroond door de arrestatie van vijf vermeende terroristen die behoren tot een cel die bedoeld is om aanslagen in Spanje en Europa te plegen", zei de Spaanse topfunctionaris.

Na de succesvolle operatie prees Zoido de uitstekende Marokkaans-Spaanse betrekkingen, vooral op het gebied van terrorismebestrijding.

© Redactie 2018
marokko
spanje
samenwerking
efficientie
veiligheid
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?