16 nieuwe gevangenissen gebouwd om overbevolking te verhelpen

marokko
4
10 mei '18
De nieuwe instellingen moeten het probleem van overbevolking in de Marokkaanse gevangenissen verhelpen.

De overbevolking in Marokkaanse gevangenissen werd tussen 2012 en eind 2017 teruggebracht van 45% naar 38%. De algemene delegatie voor gevangenisadministratie en rehabilitatie (DGAPR) heeft in die periode 16 nieuwe gevangenissen gebouwd en geopend. 

Nieuwsmedium Al Ahdath citeerde vandaag een reactie van regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi op een mondelinge vraag in het parlement. El Khalfi voegde eraan toe dat DGAPR op het punt staat om de bouw van 6 andere nieuwe gevangenissen en de rehabilitatie van 4 gevangenissen te voltooien.

Bovendien meldt Al Ahdath dat 20 gevangenissen moeten worden gerenoveerd. Tegelijkertijd werden 14 vervallen gevangenissen gesloten. DGAPR is van plan in de komende vijf jaar 36 nieuwe gevangenissen te bouwen om oude gevangenissen te vervangen, aldus El Khalfi.

In haar strategie houdt DGAPR rekening met verschillende elementen, waaronder de strijd tegen overbevolking, het verbeteren van de detentievoorwaarden en de sociale reïntegratie van gevangenen.

Overbevolking is al jarenlang een belangrijk item. Het gaat er om te voldoen aan internationale normen (oppervlakte, gevangenispopulatie), maar ook aan nationale wetten die aandringen op respect voor de menselijke waardigheid van burgers.

© Redactie 2018
marokko
gevangenissen
overbevolking
dgapr
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?