Rabat: Onderzoek naar 'moreel onaanvaardbare' scène gefilmd in de Nationale Bibliotheek

marokko
0
10 mei '18
De nationale bibliotheek van Marokko heeft een intern onderzoek geopend naar de toestemming om een buitenlandse film te filmen met scènes die onaanvaardbaar worden geacht.

Het management van de Nationale Bibliotheek van het Koninkrijk Marokko (BNRM) gaf woensdag 9 mei een verklaring uit betreffende het opnemen van een internationale film met pikante scènes in de bibliotheek.

Zodra voorstukjes van de betreffende film online werden uitgezonden, opende het management van de Nationale Bibliotheek, in opdracht van de minister van Cultuur, Mohamed Laârej, een "grondig" onderzoek om de omstandigheden van de afgifte van de toestemming voor het filmen te verduidelijken.

Het management van BNRM geeft toe dat een van de scènes die zijn opgenomen in de bibliotheek "moreel onaanvaardbaar" is en dat het filmen niet had mogen worden toegestaan. Tegelijkertijd geven zij aan dat de toestemming om te mogen filmen in augustus 2016 door het toenmalige management is goedgekeurd. Dit sluit volgens de verklaring elke directe verantwoordelijkheid voor het huidige beheer van de bibliotheek uit.

Het management bevestigt zijn toewijding om dit zeer symbolische culturele gebouw te behouden en te verdedigen tegen elke aanval op de waardigheid van BNRM en het Koninkrijk Marokko.

© Redactie 2018
marokko
rabat
bibliotheek
pikante
scene
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?