Boycotcampagne: Eerste officiële reactie van de regering

marokko
15
10 mei '18
De regering gaf voor het eerst een officiële reactie op de boycotcampagne.

"De regering maakt zich zorgen over de boycampagne, ", zei regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi vandaag na de ministerraad.

Na het bestuderen van de prijzen van de producten in kwestie en de impact van deze campagne, waarschuwt de overheid voor de verspreiding van onjuiste gegevens, vooral die met betrekking tot melk, bericht medias24.

Volgens de gegevens van de minister belast met Algemene Zaken aan de ministerraad "is de winstmarge van het bedrijf  [red. hij bedoelde hiermee de producten van Centrale Danone] in kwestie redelijk en niet hoger dan 20 cent [per liter]. Bovendien is sinds 2013 geen verhoging meer toegepast op de melkprijs", zei hij.

De voortzetting van de boycotcampagne heeft een impact op 460.000 boeren in het algemeen en 120.000 in het bijzonder (die werken met Centrale Danone), voegde hij eraan toe.

De regering zal de verspreiding van de foutieve gegevens die het imago van het Koninkrijk schaden niet accepteren en zal zich beroepen op de geldende wettelijke bepalingen, concludeerde hij.

© Redactie 2018
marokko
boycotcampagne
reactie
regering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?