Fez: 'Internationale Festival van de Amazigh-cultuur' op 11-13 mei

marokko
2
11 mei '18
Fez verwelkomt van 11 tot en met 13 mei het 'Internationale Festival van de Amazigh-cultuur'.

Het festival heeft tot doel het belang van de Amazigh-cultuur en de rol van het multiculturalisme in de nationale ontwikkeling te belichten. De 14e editie van dit jaarlijkse festival wil de positieve impact van de Amazigh-cultuur en zijn diversiteit op democratie, duurzame ontwikkeling en de bescherming van het erfgoed demonstreren, schrijft moroccoworldnews.

Het festival omvat twee belangrijke aspecten: het internationale forum over 'Amazigh-cultuur en de toekomst van de democratie in Noord-Afrika' en het tentoonstellen van Amazigh-poëzie en populaire liederen.

Het forum bevat belangrijke sprekers vanuit de hele wereld, met een speciale vermelding voor de Marokkaanse schrijver Tahar Ben Jelloun, gevolgd door discussies en debatten over democratie en culturele diversiteit en hun rol bij het bevorderen van democratie en ontwikkeling in Noord-Afrikaanse landen.

Muziekuitvoeringen zullen ook plaatsvinden met artiesten uit Marokko, Spanje en Italië, zoals Fatima Tashtoukt, Aisha Maya, Sami Rai, Carishto, Maria Flamenco en Dounia Batma.

Verschillende tentoonstellingen, waaronder boekenbeurzen, een tentoonstelling met traditionele producten, een kunstgalerie en de 'Amazigh tapijtenexpositie', zullen ook te zien zijn.

Het festival wordt georganiseerd door de Fez Sais Association in samenwerking met de regio Fez-Meknes en de BMCE Bank.

©Marokko.nl

© Redactie 2018
marokko
fez
festival
amazigh
cultuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?