Een ontmoeting met Marokkanen die in Ivoorkust wonen (video)

marokko
0
13 mei '18
Er wonen ongeveer 7000 Marokkaanse onderdanen in Ivoorkust.

De ongeveer 7000 Marokkaanse onderdanen die in de Ivoorkust wonen, hebben slechts één grote zorg, de kosten voor het verkrijgen van hun verblijfsvergunning.  Onlangs hebben de Ivoriaanse autoriteiten de kosten voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning vastgesteld op ongeveer 5000 dirham voor elke aanvraag.   Eén van de vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap, Ouazzani Chahdi, sprak de wens uit dat deze kwestie wordt opgelost door overleg tussen de regeringen van de twee landen.

Omar Cherkaoui en Mohamed Aziz Bennani, twee handelaren in Abdijan, zijn van mening dat, afgezien van deze specifieke moeilijkheid, geen enkele wolk de levensomstandigheden van Marokkaanse onderdanen in Ivoorkust overschaduwt.

"We hebben geen problemen, we leven in harmonie met onze Ivoriaanse broeders, de relaties met de diplomatieke autoriteiten van ons land in Abidjan zijn uitstekend," zeiden ze.

De eerste man in de video is werkzaam als verkoper en verteld dat de meeste Marokkanen werkzaam zijn als verkopers. Sinds de komst van Koning Mohammed VI in 2013 zijn de werkomstandigheden en economie voor de Marokkanen aanzienlijk verbeterd. Hij geeft verder te kennen dat er steeds meer Marokkanen komen om hier een onderneming te starten.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
ivoorkust
wonen
verkopers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?