Begrafenis in Marokko? Dit moet je weten

algemeen
9
De Islamitische begrafenis is een onderwerp waar veel Marokkanen uit de 2e generatie op relatief korte termijn mee geconfronteerd zullen worden.
Omdat de dood altijd onverwacht komt, is het des te belangrijker om je al vooraf hierin te verdiepen. Het organiseren van een uitvaart kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. Een Islamitische uitvaart vraagt bovendien meer voorbereiding dan een Nederlandse uitvaart. Zo zijn er bepaalde regels waar moslims zich aan moeten houden. Ook wensen sommigen het liefst begraven te worden in Marokko.

Verzekering
Er is geen standaard verzekering voor een uitvaart. Dat betekent dat je nabestaanden de kosten van de uitvaart zelf moeten betalen. Mogelijk ben je nog wel tot je 18e via je ouders verzekerd, maar daarna vervalt deze dekking.

Een goede voorbereiding begint daarom met het afsluiten van een begrafenisverzekering. Daarmee zorg je ervoor dat je nabestaanden niet hoeven op te draaien voor de kosten van je eigen begrafenis.

Uitvaart in Marokko
Bij veel (jongere) Marokkanen speelt de vraag waar zij na hun dood begraven willen worden.

Wens je een uitvaart in Marokko? Dan is het slim om een passende uitvaartverzekering af te sluiten. Het liefst bij een verzekeraar die na overlijden direct geld uitkeert waarmee de nabestaanden zelf alles kunnen regelen en inkopen bij een islamitische uitvaartverzorger. Dit zijn de zogenaamde kapitaalverzekeringen. De uitvaartverzorger kan je helpen met het regelen voor de reis van het lichaam naar Marokko.

Houdt er rekening mee dat een uitvaart in Marokko een stuk duurder is. Alleen al voor de repatriëring van het lichaam en de vliegtickets voor de directe nabestaanden ben je al gauw 4.000 tot 6.000 euro kwijt. Hier kun je bij het afsluiten van de verzekering rekening mee houden. Meer info vind je op Uitvaartverzekering.nl.
© Redactie 2018
advertorial
islamitische begrafenis
djanazah
uitvaartverzekering
begrafenisverzekering
begrafenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?