Marokkaanse veiligheid- en inlichtingendienst ontmantelt nieuwe aan Daesh gelinkte terreurcel

marokko
2
14 mei '18
De verdachten waren actief in de steden Fez, Casablanca, Kenitra en in de provincie Driouch.

De Marokkaanse veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ, onder het gezag van de inlichtingendienst DGST, arresteerde op maandag 14 mei vier personen die banden hebben met Daesh. Eén van hen was een ex-gedetineerde die eerder betrokken was bij een aan terrorisme gelieerde zaak.

De verdachten die maandagmorgen door de antiterrorisme brigade van BCIJ zijn aangehouden, zijn tussen de 20 en 27 jaar oud en waren actief in de steden Fez, Casablanca, Kenitra en in de provincie Driouch, volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de gearresteerde verdachten zich schuldig hadden gemaakt aan propaganda en verspreiding van 'Daesh gedachtegoed', naast het aanzetten tot terroristische aanslagen in Marokko.

Uit het voorlopige onderzoek bleek dat de verdachten in contact kwamen met strijders in het Syrisch-Iraakse gebied om de nodige expertise op te doen om explosieven te maken, ter voorbereiding op de uitvoering van terroristische aanslagen op gevoelige plaatsen in het hele Koninkrijk.

Dit optreden resulteerde in de inbeslagname van elektronische apparatuur, militaire uniformen en boeken die het extremistische gedachtegoed verheerlijkten.

De verdachten zullen voor het gerecht worden gebracht zodra het onderzoek is voltooid onder toezicht van het parket van de procureur-generaal.

Photocredit: 2M.ma

© Redactie 2018
marokko
terreurcel
bcij
ontmantelt. fez
casablanca
kenitra
driouch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?