Minister vraagt 'wijze Marokkanen' boycot op Centrale Danone te beëindigen (video)

buitenland
40
15 mei '18
De minister vraagt Marokkaanse burgers de boycotcampagne tegen Centrale Danone te stoppen, omdat dit alleen de boeren zou schaden.
Marokko's minister van Mensenrechten, Mustapha Ramid, heeft Marokkaanse burgers gevraagd hun boycot op producten van Centrale Danone, één van de drie bedrijven die het doelwit is van de boycotcampagne, te beëindigen.

Ramid maakte zijn opmerkingen bij het tv-programma, "Une heure pour convaincre" (een uur om te overtuigen) dat werd uitgezonden door het Marokkaanse kanaal Medi1tv.

Centrale Danone verdedigend, zei Ramid dat "het melkboycot zeer schadelijk zal zijn voor kleine melkproducenten" die voor het zuivelbedrijf werken. De minister zei dat hij niet hoeft te bewijzen dat de kleine boeren schade hebben geleden als gevolg van de boycot. Integendeel, hij nodigde boycotters uit om "Doukkala (een plattelandsregio in West-centraal Marokko) te bezoeken en lokale boeren te vragen of ze hun producten konden verkopen, mocht het bedrijf dat het doelwit is van de boycot (Danone) sluiten."

De boycotcampagne kwam volgens Ramid tegelijk met de voorjaarspiek in de melkproductie. "Daarom vraag ik Marokkanen, die altijd al bekend stonden om hun wijsheid en rationaliteit, om de boycot van melk op te schorten."

Volgens Ramid heeft de boycot van melk een "directe impact op de meest kwetsbare lagen van het bedrijf". Ramid herhaalde toen verklaringen van zowel de regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi als het bedrijf Centrale Danone. Hij zei dat de winst van het betrokken bedrijf laag is, waardoor het onmogelijk is om zijn prijzen verder te verlagen.

Hij gaf ook commentaar op de #let_it_spoil hashtag (laat het bederven) die de boycotters op 20 april, aan het begin van de campagne, lanceerden. De minister stelde echter de vraag of deze campagne de belangen van het bedrijf of de lokale boeren zou schaden.

"Toen ik klein was hielp ik mijn vader, die de leiding had over een zuivelcoöperatie, tijdens mijn vakantie en ik kan je zeggen dat als de boycot doorgaat, dit mogelijk gevolgen zal hebben voor kleine producenten, van wie het wekelijkse inkomen rond 200 dirham is."

Op donderdag na de wekelijkse ministerraad reageerde El Khalfi op de boycot tijdens een persconferentie. De minister noemde de winstmarges van het bedrijf "redelijk"YouTube link
© Redactie 2018
marokko
boycot
danone
ramid
stoppen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
promotie
elothmani
eu
groot-brittannië
toeristen
ligue 2
süper lig
liga nos
rizespor
uitgezet
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten