Spaanse minister van Buitenlandse Zaken brengt woensdag bezoek aan Marokko

buitenland
0
15 mei '18
De Spaanse minister zal in Marokko een ontmoeting hebben met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.
De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis zal naar verwachting woensdag Marokko bezoeken om zijn tegenhanger, Nasser Bourita, te ontmoeten, bericht Europe Press.

De twee ministers zullen kwesties van gemeenschappelijk belang bespreken, waaronder handel, migratiebeleid en de strijd tegen het terrorisme.

De betrekkingen tussen de twee landen zijn goed, zeiden diplomatieke bronnen, eraan toevoegend dat Alfonso Dastis van plan is te reageren op het bezoek van Nasser Bourita op 3 mei 2017 in Spanje - zijn eerste officiële reis naar Spanje als minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking.

Reagerend op de "bijzonder opmerkelijke ontwikkeling" van de commerciële banden met Marokko sinds 2012, heeft Spanje altijd zijn positie als leidende handelspartner van het Koninkrijk gehandhaafd. Handel met Marokko is erg belangrijk voor Spanje, in totaal komt 35% van de Marokkaanse import vanuit de Europese Unie uit Spanje.

De Spaanse regering heeft tevens gezegd dat het bezoek van Alfonso Dastis aan Marokko is bedoeld om andere handelsroutes in Afrika te openen.
© Redactie 2018
marokko
spanje
bezoek
minister
bourita
dastis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
younès belhanda
al ittihad
eu
galatasaray
malaga
agadir
dgsn
rotterdam
premier league
terrorisme
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten