Marokko en de VS ondertekenen overeenkomst om het Marokkaans-Joodse erfgoed te behouden

buitenland
8
16 mei 20:03
'Archives du Maroc' (nationale archieven) en het Holocaust Memorial Museum in de Verenigde Staten hebben in Rabat een overeenkomst ondertekend.
De overeenkomst maakt het mogelijk dat de twee instellingen archieven uit de Tweede Wereldoorlog kunnen uitwisselen die betrekking hebben op Marokkaanse Joden, aldus het Marokkaanse persbureau MAP.

Het initiatief heeft tot doel de nationale historische archieven verder te verrijken en het Marokkaans-Joodse erfgoed te behouden, waardoor 'Archives du Maroc' een onderzoekscentrum voor landen in de regio kan worden, verklaarde het hoofd van de nationale archieven, Jamaa Baida.

Het 'Archives du Maroc' en het Holocaust Memorial Museum uit Washington DC, nu partners, zullen samenwerken om menselijke waarden te promoten, verschillen te herkennen en te strijden tegen radicalisme, zei dezelfde bron.

De ceremonie werd bijgewoond door de persoonlijke adviseur van Koning Mohammed VI, André Azoulay, de Amerikaanse zaakgelastigde, Stéphanie Miley en de voorzitter van de Joodse gemeenschap in Rabat, David Tolédano, die de initiatieven van Koning Mohammed V tijdens de Tweede Wereldoorlog prijsde.
© Redactie 2018
marokko
archieven
jodendom
erfgoed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
treinongeval
bouknadel
teammarokko
comoren
jamal khashoggi
sahara
overleden
abdelhak nouri
interview
boek
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
rabat
spanje
hakim ziyech
amsterdam