Bourita: 'Marokko veroordeelt het Israëlische vuur tegen Palestijnse demonstranten'

buitenland
6
17 mei '18
Marokko veroordeelde woensdag (16 mei) het neerschieten van deelnemers aan vreedzame protesten langs de grens met de Gazastrook door het Israëlische leger.
De minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, zei dit tijdens een persconferentie met zijn Spaanse tegenhanger, Alfonso Dastis, in antwoord op een vraag betreffende het standpunt van Marokko over de laatste gebeurtenissen in Gaza.

Hij zei dat Marokko het buitensporig gebruik van geweld tegen ongewapende Palestijnse burgers sterk veroordeeld, en bevestigde opnieuw Marokko's totale afwijzing van dit gevaarlijke gedrag in strijd met het internationale recht. Hij riep op tot de kalmte en het einde van deze onaanvaardbare praktijken, die de situatie alleen maar verslechteren.

Marokko betreurt deze tragische gebeurtenissen, die het leven hebben geëist van tientallen burger die vreedzaam protesteerden, en de overdracht van de Amerikaanse ambassade naar Al-Quds, voegde de minister eraan toe.

Met betrekking tot deze overdracht herinnerde de minister aan de boodschap van Koning Mohammed VI aan de president van de staat Palestina, Mahmoud Abbas, waarin de Koning zijn afwijzing van deze eenzijdige benadering opnieuw bevestigde.
© Redactie 2018
marokko
bourita
palestina
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vermist
tetouan
promotie
parijs
fa
team marokko
engeland
veroordeling
gevonden
groot-brittannië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten