Ministerie van Binnenlandse Zaken van plan om verbod op ramadan-mandjes op te heffen

buitenland
0
17 mei '18
In het verleden werd hier door verenigingen soms misbruik van gemaakt voor politieke doeleinden.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil dit jaar weer toestemming geven voor de distributie van Ramadan-mandjes (pakketjes, tasjes enzovoorts) aan behoeftige mensen.

Assabah bericht dat weldoeners dit jaar hun hulp dus weer volkomen legaal kunnen aanbieden aan de armen. De krant herinnert eraan dat sommige invloedrijke mensen in het verleden gebruik hebben gemaakt van het geven van ramadan-mandjes voor zuiver politieke doeleinden. Sommigen creëerden zelfs een veelvoud van associaties met als enig doel de burgers aan hun kant te krijgen als de verkiezingen naderden. Erger nog, sommigen vroegen de hulp van gemeenteraden om hun liefdadigheidsactiviteiten te financieren.

Deze immorele handelingen brachten het ministerie van Binnenlandse Zaken ertoe om de distributie van manden tijdens de ramadan te verbieden. En als dit verbod dit jaar werkelijk wordt opgeheven, zal de distributie nauwlettend worden gevolgd. Het ministerie volgt ook nauwlettend de operaties om weduwen en in de steek gelaten vrouwen te helpen en te voorkomen dat dit programma, gelanceerd door de overheid, ook wordt misbruikt voor politieke doeleinden.
© Redactie 2018
marokko
ramadan
liefdadigheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vermist
tetouan
promotie
parijs
fa
team marokko
engeland
veroordeling
gevonden
groot-brittannië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten