Zwitserland: Drie mannen van Marokkaanse en Algerijnse afkomst ontsnapt uit detentiecentrum

buitenland
1
18 mei '18
De ontsnapping lijkt wel een scene uit een oude film.
Drie gedetineerden van Marokkaanse en Algerijnse afkomst ontsnapten uit een detentiecentrum in Genève. De ontsnapping leek wel een scene uit een oude film, ze zaagden een tralie weg en hingen een laken uit het raam.

Om het nog erger te maken, "het alarm ging niet af", om redenen die nog niet bekend zijn, meldt een verklaring van de lokale autoriteiten. Deze "drievoudige ontsnapping" vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag.

De drie voortvluchtigen zijn tussen de 22 en 35 jaar oud. Ze zitten sinds een paar weken opgesloten ter voorbereiding op hun uitzetting naar hun thuisland.  

Nadat de gedetineerden via een laken naar beneden waren geklauterd, zijn ze vervolgens over het hek van de instelling geklommen. Onderzoekers sluiten externe medeplichtigheid niet uit.

De ontdekking van de ontsnapping werd gedaan toen een gevangenisbewaarder donderdagochtend een gedetineerde ging wekken en opmerkte dat hij niet langer in zijn cel was.

"Hetzelfde geldt voor twee andere gevangenen uit naburige cellen van dezelfde verdieping - de gedetineerden waren opgesloten op hun afdeling tijdens de nacht, maar niet in hun cel", aldus de autoriteiten.
© Redactie 2018
marokko
zwitserland
gevangennis
ontsnapping
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vermist
tetouan
promotie
parijs
fa
team marokko
engeland
veroordeling
gevonden
groot-brittannië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten