Ayoub: 'WK-deelname zou kers op de taart zijn geweest' (video)

sport
9
18 mei 18:04
Een zeer teleurgestelde Yassin Ayoub, net als teamgenoot Zakaria Labyad had ook hij zijn zinnen gezet op deelname aan het komende WK.
Minuten maken voor het Marokkaanse elftal deed Ayoub tot op heden nog niet. De beide keren dat de toekomstig Feyenoorder werd opgeroepen door bondscoach Hervé Renard moest hij door blessureleed vroegtijdig afhaken. Hij kon zodoende zowel tegen Oranje (vriendschappelijk), Kameroen (Afrika Cup 2019-kwalificatie) en tenslotte Servië en Oezbekistan (vriendschappelijk) niet zijn eerste opwachting maken voor de Leeuwen v/d Atlas. Waar de middenvelder zich echter niet van bewust lijkt te zijn, zo blijkt uit verschillende interviews die hij onlangs gaf, is zijn definitieve status als Marokkaans A-international. 

Meerdere keren gaf hij namelijk aan te overwegen om uit te wijken naar Oranje als Renard niet thuis geeft. 

Switchen van voetbalnationaliteit is slechts één keer mogelijk
Voorheen altijd de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB te hebben gediend, was een switchverzoek bij wereldvoetbalbond FIFA nodig om Ayoub speelgerechtigd te krijgen voor de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Switchen van voetbalnationaliteit kan immers maar één keer, ongeacht het feit of hij wel of geen minuten heeft gemaakt voor Marokko zal hij definitief zijn interlandcarrière bij dat elftal uit moeten zitten.  

Klik hier voor het korte interview van Ayoub met de NOS (helemaal naar beneden scrollen). 

Photocredit: NOS (YouTube)
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
yassin ayoub
fc utrecht
wk 2018
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khouribga
leraar
medhi benatia
mishandeling
palestina
leerlinge
juventus
dgsn
moskee
kenitra
atlasleeuwen
casablanca
wk 2018
mohammed vi
tanger
hervé renard
frmf
spanje
rabat
marrakech
ajax
amsterdam
daesh
eredivisie