DGSN bereidt zich voor op zomervakantie

marokko
0
18 mei '18
De zomervakantie is een echte uitdaging voor de veiligheidsdiensten. Dit jaar anticipeert DGSN door een actieplan op te stellen, in afwachting van het zomerseizoen.

Aan de veiligheidskant zal niets aan het toeval worden overgelaten tijdens de zomervakantie van dit jaar. De verschillende diensten onder leiding van Abdellatif Hammouchi, hoofd van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN), zijn al begonnen zich voor te bereiden op deze periode die gekenmerkt wordt door massale verplaatsingen van de bevolking.

Al Ahdath Al Maghrbiya bericht dat een nieuw plan is opgesteld, in samenwerking met diverse veiligheidsdiensten. De krant voegde eraan toe dat handhavingsagenten tijdens de zomerperiode op scherp staan, met een permanente aanwezigheid op openbare plaatsen en aan grensposten.

Brigades worden dag en nacht ingezet op stranden, bossen en uitgaansgelegenheden, vervolgt de krant. De omgeving van hotels, theaters en toeristencentra zullen van dezelfde maatregelen profiteren.

Daarnaast zal er veel aandacht worden besteed aan het opsporen van criminelen en gezochte personen. Een prioriteit waarvoor alle noodzakelijke technische en personele middelen zullen worden gemobiliseerd.

De verschillende inlichtingendiensten zullen ook worden ingezet voor preventieve acties en om aanslagen van terroristen te voorkomen. Deze kunnen proberen te profiteren van de drukte in de zomer en de druk uitgeoefend op de grensposten, waaronder Tanger Med, Bab Sebta en de luchthaven Mohammed V in Casablanca, geeft de krant aan.

Om een idee te geven van de uitdagingen die de veiligheidsdiensten te verwachten staan tijdens het zomerseizoen, schrijft Al Ahdath over een verplaatsing in het land van honderdduizenden burgers, en daarbij ook nog de komst in Marokko van 1,5 miljoen Marokkanen die in het buitenland wonen en 750.000 voertuigen, evenals de honderdduizenden toeristen die kiezen voor de bestemming Marokko.

© Redactie 2018
marokko
zomervakantie
dgsn
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?