Casablanca: De Hassan II-moskee in de ramadan (video)

marokko
0
20 mei '18
Tijdens de ramadan wordt de Hassan II-moskee veel bezocht om de taraweeh gebeden te verrichten.

De Hassan II-moskee van Casablanca verwelkomt meer dan 105.000 mensen tijdens de heilige maand Ramadan. Er worden speciale stappen genomen om dit indrukwekkende aantal gelovigen te huisvesten.

Mohammed Bakaraoui, algemeen secretaris van de Hassan II-moskee-stichting, zegt dat er een belangrijk mechanisme is ingesteld om de beste omstandigheden te verzekeren voor de grote stroom aanbidders. Zoals netheid, verlichting, gebedskleedjes, waterpunten en een geluidinstallatie. De algemeen secretaris en de directeur van de moskee, Miloudi Mabrouk, vertellen er meer over in de reportage van Lefr360 (video hieronder).  De gelovige wordt op de best mogelijke manier ontvangen in de moskee, zo zijn de beste geluidstechnieken geïnstalleerd en is de moskee voorzien van een hoop technische snufjes die het de bezoek aan de moskee prettig maken. 

Verder word er rekening gehouden met allerlei doelgroepen zoals mensen die oud zijn of gezondheidsproblemen hebben. Zo is er een EHBO groep paraat die eerste hulp kunnen bieden en een ambulance die de zieken, mocht dit nodig zijn, naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis kan brengen.

Verder wordt er enkele feiten over de moskee verteld. Hoe groot het is, hoeveel lampen het heeft, het gewicht van de lampen en hoe de moskee gereinigd wordt.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
casablanca
hassan ii
moskee
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi