Afrikaanse Unie: Voorstel Koning Mohammed VI voor Afrikaans Observatorium voor Migratie aangenomen

marokko
4
21 mei '18
Koning Mohammed VI deed aan het begin van dit jaar een voorstel voor de oprichting van een Afrikaans Observatorium voor Migratie

De Vrede en Veiligheidsraad van de Afrikaanse Unie (AU) heeft onlangs het voorstel aangenomen van Koning Mohammed VI, als leider van de AU op het gebied van migratie, om een Afrikaans Observatorium voor Migratie op te richten.

Dit observatorium, waarvan het werk gebaseerd zal zijn op het drieluik "begrijpen, anticiperen en handelen", zal de taak hebben om informatie te verzamelen en de uitwisseling van informatie en coördinatie tussen Afrikaanse landen te ontwikkelen, zei een verklaring van de Vrede en Veiligheidsraad.

Koning Mohammed VI deed op 29 januari jongstleden middels een boodschap een aantal concrete voorstellen betreffende migratieproblematiek bij de 30e top van de Afrikaanse Unie in Addis Abeba.

"Het is noodzakelijk om het migratieverschijnsel in zijn verschillende dimensies te kennen om het beter te kunnen begrijpen. In deze context is het tijd om één voor éen de mythen die verband houden met migratie te deconstrueren", schreef de Koning.

De Koning stelde voor om dit observatorium te huisvesten in Marokko.

Photocredit: Medias24

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
afrikaanse unie
observatorium
migratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?