Marokko/VAE: Bijeenkomst in Abu Dhabi van gezamenlijke commissie

economie
0
22 mei '18
Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten houden een nieuwe zitting van hun gezamenlijke commissie voor samenwerking op dinsdag 22 mei in Abu Dhabi.
Deze eendaagse zitting wordt gezamenlijk voorgezeten door Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten, en zijn Marokkaanse tegenhanger, Nasser Bourita.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Marokko hebben al tientallen jaren uitstekende politieke en economische betrekkingen. Bijna 100 samenwerkingsovereenkomsten op verschillende gebieden, waaronder de militaire sector, binden de twee landen. In 2015 waren Koning Mohammed VI en de kroonprins van Abu Dhabi, Sheikh Mohammed Ben Zayed Al-Nahyan, bij de ondertekening van 21 bilaterale samenwerkingsovereenkomsten in Casablanca.

Beleggingen vanuit de VAE behielden in 2017 de derde plaats op het gebied van buitenlandse investeringen. Het land werd in 2014 de eerste belegger op de Beurs van Casablanca met in totaal 55 miljard dirham aan investeringen.

In 2015 bedroeg de Marokkaanse export naar de Verenigde Arabische Emiraten 217,35 miljoen dirham, terwijl de invoer uit de Verenigde Arabische Emiraten 2,44 miljard dirham bedroeg.
© Redactie 2018
marokko
vae
abu dhabi
commissie
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
terrorisme
teheran
moskee
genocide
golf
openbaar vervoer
bosnië en herzegovina
vision 2030
palestina
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn