Benatia: 'Mijn droom is om Frankrijk ervan langs te geven op het WK'

sport
12
22 mei '18
In gesprek met France 24 komt de doorgewinterde international met gewaagde uitspraken over 2 mogelijke tegenstanders, ploegen van formaat.
Samen met doelman Munir en collega-centrumverdediger Romain Saïss staat Medhi Benatia aan de basis van het feit dat Marokko gedurende de hele kwalificatiereeks geen enkel tegendoelpunt te verwerken kreeg. Een prestatie waar nog geen enkele andere ploeg in de geschiedenis van het voetbal zich mee kan identificeren. Nog nooit lukte het een land wat streed om een WK-ticket zich te plaatsen zonder doelpunten tegen te krijgen in de groepsfase van de WK-kwalificatie. Met die uitzonderlijke prestatie in de pocket maakt de 54-voudig international zich nu op voor zijn eerste gang naar het WK. 

''Wil Frankrijk en dan vervolgens Argentinië eruit knikkeren''
In het 12 minuten durende gesprek met de Franse zender komt Benatia met een opvallende en misschien zelfs meer gewaagdere uitspraak. De onomstreden kracht in de Marokkaanse verdedigingslinie zegt het volgende over 2 landen die hij het liefst nog wil treffen na de groepsfase: ''Ik wil met de nationale ploeg tot op het gaatje gaan deze eindronde. Mijn droom is om Frankrijk ervan langs te geven en vervolgens Argentinië uit te schakelen. Ik zou het enorm leuk vinden om deze ploegen te treffen, er spelen immers veel vrienden van me.''

Photocredit: France 24
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
medhi benatia
france24
wk 2018
interview
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
politie
peter r. de vries
amsterdam
justitie
ridouan taghi
can2019
mocromaffia
irak
leger
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso