Tanger Med: Politie neemt 51.500 XTC-pillen in beslag

marokko
0
22 mei '18
Een grote slag voor de mannen van El Hammouchi in de strijd tegen drugshandel.

Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) zet, in nauwe samenwerking met de inlichtingendienst DGST, zijn meedogenloze oorlog voort tegen de smokkelnetwerken die proberen het Koninkrijk te overstromen met psychotrope tabletten.

"Veiligheidsdienst breekt de brug van Karkoubi", kopt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia vandaag, verwijsend naar de grote inbeslagname uitgevoerd door DGSN afgelopen zondag in de haven van Tanger Med.

In de publicatie, die een verklaring van DGSN bevat, staat dat de politie van Tanger 51.500 XTC-pillen in beslag heeft genomen die verborgen waren in een internationale vrachtwagen. De pillen, die op de nationale markt moesten worden verkocht, werden vervoerd door twee chauffeurs, die werden aangehouden.

Het is het zorgvuldige werk gedaan door de inlichtingendienst DGST dat heeft geholpen, voegt Al Ahdath eraan toe. Zij herinneren er tevens aan dat de grootste operatie dateert van april 2017, waarbij de politie uit dezelfde haven een lading van 241.319 pillen in handen kreeg.

Al Ahdath licht in cijfers de inspanningen toe die DGSN de afgelopen drie jaar heeft geleverd om de handel in psychofarmaca te bestrijden. In totaal nam de Marokkaanse politie meer dan 2,8 miljoen eenheden psychotrope tabletten in beslag, waaronder meer dan 1,3 miljoen XTC-pillen.

De krant Al Akhbar, die vandaag ook schrijft over deze slag van DSGN in de haven van Tanger Med, zegt dat de onderzoekers nog steeds werken om alle puzzelstukjes van de puzzel bij elkaar te brengen om licht te werpen op deze zaak, inclusief mogelijke verbindingen met Marokkanen woonachtig in het buitenland.

© Redactie 2018
marokko
tanger
xtc
dgsn
inbeslagname
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi