Kenitra: Koning lanceert drie solidariteitsprojecten gewijd aan vrouwen en jongeren

buitenland
0
22 mei '18
Koning Mohammed VI, vergezeld door Moulay El Hassan, lanceerde maandag drie solidariteitsprojecten in Kenitra.
De provincie Kenitra heeft haar sociale infrastructuur versterkt dankzij de solidariteitsprojecten die op maandag 20 mei door Koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan, werden gelanceerd. De projecten zijn gericht op het verbeteren van de omstandigheden van vrouwen en jongeren uit achtergestelde milieus, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

De Koning lanceerde de bouw van een centrum voor de families van vissers in de gemeente Mehdia, een centrum voor beroepsopleiding en arbeidsintegratie in de gemeente Sidi Taibi en een centrum voor beroepsopleiding in de agrarische sector in de gemeente Souk El Arbâa.

Het centrum voor de families van vissers in Mehdia zal de vrouwen van vissers - bijna 250 vrouwen per jaar - een opleiding geven in lokale beroepen die inkomen en banen genereren, en zal hen toezicht en de nodige steun verlenen voor het creëren van inkomensgenererende coöperaties . Dit project, dat binnen 12 maanden zal worden gebouwd, biedt vrouwelijke begunstigden ook geletterdheid (leren lezen en schrijven), begeleiding en sociaal-educatieve ondersteuning. Het centrum zal worden voorzien van een speelplaats en een kinderdagverblijf voor voorschoolse educatie van hun kinderen.

Het centrum voor beroepsopleiding en arbeidsintergatie in Sidi Taibi zal nieuwe perspectieven moeten bieden voor de jongeren van de gemeente, die dankzij kwalificerende opleidingen in staat zullen zijn om de arbeidsmarkt te betreden en zo hun levensomstandigheden en die van hun gezinnen te verbeteren. Dit centrum zal binnen 12 maanden worden gebouwd.

Het centrum voor beroepsopleiding in de agrarische sector in Souk El Arbâa, wil ervoor te zorgen dat jonge mensen, ook schoolverlaters, zich kwalificeren voor de agrarische sector. Dit centrum zal binnen 18 maanden worden gerealiseerd en zal, naast de sociaal-professionele integratie van jongeren, de ontwikkeling van de landbouwsector, het speerpunt van de economie, mogelijk maken en zorgen voor een technisch, bekwaam en concurrerend personeelsbestand.

De realisatie van de centra voor beroepsopleiding is het resultaat van een partnerschap tussen de Mohammed V Stichting voor Solidariteit en het OFPPT (centraal instituut wat zich bezigt met werkgelegenheid).
© Redactie 2018
marokko
kenitra
mohammed vi
moulay el hassen
solidariteitsprojecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
promotie
parijs
rivaldo
toeristen
groot-brittannië
veroordeling
julen
tetouan
delegatie
chabab mohammedia
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten