'Marokkaanse voetbalbond wil 4 landen uitsluiten bij stemming voor WK 2026'

marokko
4
23 mei '18
De FRMF zou inmiddels ook al schriftelijk haar beklag hebben gedaan bij wereldvoetbalbond FIFA.

Bij de stemming op 13 juni mogen er 4 landen, allen aangesloten als lid bij de FIFA, niet meedelen in het kiezen van het gastland voor de editie van het WK in 2026. De BBC meldt vanmiddag dat de Marokkaanse bond bij de FIFA zou hebben aangeklopt om 4 bij de VS behorende landen uit te sluiten bij de officiële stemming tijdens het FIFA Congres in Moskou. Het gaat om Amerikaans Samoa, Guam, Puerto Rico en de Maagdeneilanden. De betreffende landen kennen enkel Amerikaans ingezetenen, iets wat voor de Marokkaanse organisatie achter het eigen WK-bid niet te verkroppen is aangezien ook de VS (in een joint-bid met Canada en Mexico) pogen dit WK in de wacht te slepen. Het ligt namelijk voor de hand dat het concurrerende WK-bid dan sowieso al verzekerd is van de stemmen van deze 4 landen. 

De FIFA moet de landen op de hoogte brengen van hun vervallen stemrecht, aldus de Marokkaanse voetbalbond FRMF
Waar het Marokko nu om gaat is dat de FIFA de 4 betreffende landen op de hoogte stelt van hun vervallen stemrecht tijdens het allesbeslissende FIFA Congres.

Zoals al eerder is vermeld vindt op de 13e van volgende kalendermaand, één dag voordat het WK in Rusland wordt afgetrapt, de stemming plaats waarbij de organisator voor de eindronde van 2026 wordt gekozen. Van de 211 bij de FIFA aangesloten voetbalbonden mogen er dan 207 (met uitzondering van de kanshebbers) hun stem uitbrengen op een kandidaat naar keus. 

Photocredit: Inside The Games

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
morocco2026
fifa
bidding nation
bbc
gastland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi