Mers El Kheir: Koning Mohammed VI legt eerste steen van centrum voor vrouwen en kinderen

marokko
3
25 mei '18
Koning Mohammed VI legde woensdag 23 mei in Mers El Kheir (prefectuur Skhirate-Temara) de eerste steen van een centrum voor van vrouwen en kinderen.

Dit project weerspiegelt de prioriteit die de Koning toekent aan de verbetering van de sociale en economische omstandigheden van vrouwen, met name die van het platteland, en zijn verlangen om hen de middelen van emancipatie en empowerment te bieden om hun positie als belangrijke speler in de ontwikkeling van de maatschappij volledig te versterken.

Het toekomstige centrum zal gericht zijn op het versterken van de vaardigheden van vrouwen en meisjes door hen opleidingen te bieden die banen creëren, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Het zal ook vrouwen uit kansarme milieus ondersteunen bij het creëren van inkomensgenererende coöperaties, waardoor zij een stabiel inkomen kunnen verdienen en hun levensomstandigheden kunnen verbeteren.

Dit solidariteitsproject, het resultaat van een partnerschap tussen de Mohammed V Stichting voor Solidariteit en de holding Al-Omrane, zal binnen 12 maanden worden gebouwd. Het zal vrouwen ook ruimte bieden om te leren lezen en schrijven, er is sociaal-educatieve begeleiding en het centrum biedt een crèche voor het onderwijs en het toezicht van hun kinderen onder de vijf jaar.

© Redactie 2018
marokko
mers el kheir
mohammed vi
centrum
vrouwen
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi